ponedeljek, 1. julij 2024

Thirsty River Set Dow

Svojo kolekcijo kislih piv so v pivovarni Thristy River Brewing še nekoliko razširili. Vanj so dodali Set Dow, močnejši kisli ale, ki mu sadni značaj podari še dodatek prijetnih borovnic.      

Ta borovničev ale je kar motnikavega telesa svetlo rubinasto-rdeče barve, razmeroma velika in rahlo rožnato bela glava pa na vrhu kozarca postoji kar nekaj časa. Naš nos napolni pošten in izrazit vonj prijetnih borovnic, zrelih in sladkih, ki jih dopolnjuje še prijeten pridih vanilije - kot kak borovničev cheesecake. Požirek je v začetku nežno kiselkast, kasneje pa ta občutke postane še malo bolj izrazit in usta tudi rahlo povleče skupaj, proti finišu pa nato postane še rahlo trpek. Pookus gre naprej v tem duhu še nekaj časa, a na nežen način.

Set Dow je srednje lahkotnega telesa, kljub zavidljivim % alkohola, pa le-teh ni prav nikjer občutiti, saj so popolnoma zakriti. Tako pivo ostaja prijetno kiselkasto, sadno in predvsem zelo prijetno sladicasto.
 

Set Dow

Bovec

Sadni kisli ale

9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → dober sour, sicer mogoče malo bolj trpek kot kiselkast, ampak še vedno zelo všečen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar