torek, 2. julij 2024

Thirsty River B'Chan

V pivovarni Thirsty River Brewing so tokrat pripravili nekaj res posebnega. Odločili so se pripraviti tradicionalni belgijski stil piva - lambik. Ko pa je bil ta pripravljen, so ga še dve leti starali v starih hrastovih sodih.      

B'Chan je rahlo motnikavega telesa jantarno-oranžne barve, večja rumenkasto-bela ter kremasta glava pa kar nekaj časa postoji na vrhu. Aroma v prvem trenutku spomni na tipične značilnosti belgijskih lambikov - kiselkasti pridihi, kletni značaj, precej balzamičnega občutka in nekaj karamelastih pridihov, zraven pa še nekaj usnja - kombinacija tega naredi zelo všečno aromo. Požirek je v začetku res nežno kiselkast, zraven je začutiti še nekaj karamelne sladkobe, nato pa malo podžge z balzamično-kisastim občutkom. Finiš je trpek, pookus pa se le še nadaljuje v tem značaju. 

Bovški lambik je lahkotnega telesa in zelo svežega značaja, v požirku pa je prav tako zelo osvežilen. S seboj prinaša tipične lastnosti, ki jih prepoznamo iz belgijskih lambikov, vse skupaj pa deluje tudi zelo lepo pitno.
 

B'Chan

Bovec

Lambik

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → všečne lambikove lastnosti so prisotne, celota je zelo pitna in osvežilna, mogoče malenkost manj kisla

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar