torek, 9. julij 2024

Bevog Aisla

Aisla je še en poseben in drzen zvarek iz pivovarne Bevog. Gre za konketen cesarski stout, ki so ga v pivovarni starali v starih sodih Laphroaig viskija s škotskega otoka Islay, ki pivu poda šotast značaj, ter sodih bourbona, ki pivu podajo karamelne in vanilijaste karakteristike.
 
Bevogov Aisla je najtemnejše možne črne barve, na vrhu kozarca pa posedi tanjša bež obarvana glava, ki pa prav nič dolgo ne počaka. V začetku nas pozdravi srednje prepoznavna aroma čokolade, sledi ji lesni dih in še nekaj nežnega viskijevega pridiha, nekoliko kasneje pa zadiha še vanilija. V začetku požirka začutimo srednje nežno sladkobo, malenkost grenkobe v spremljavi ter v finišu precej lesnat občutek z nekaj prepozavnega praženega značaja. Pookus pa se nato v tem duhu še kar nekaj časa nadaljuje. 
 
Konkretni Aisla je srednje polnejšega telesa, žametne teksture in ne preveč izrazite topline alkohola, ki pa je še vedno zelo lepo prisotna. Vse opisano dela ta cesarski stout zelo konkreten in zelo primeren pa počasno srkanje v manjših količinah. 
  

Aisla

Bad Radkersburg

Cesarski stout

15%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → kar konkreten in močan, ampak se lahko tudi lepo (in počasi) pije

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar