torek, 23. julij 2024

Clef Yellow

Pri pripravi novega motnega NEIPA piva, ko so ga ponudili le v točeni obliki, so v pivovarni Clef uporabili hmelje Sabro, Citra in Mosaic, ki pivu podraijo tropsko saden značaj. Da pa so ta sadni občutek še nadgradili, je za to poskrbel poseben kvas mladega irskega podjetja.   
 
Pivo je solidno motnikavega telesa sončno rumene barve, manjša bela glava pa na vrhu kozarca ne potraja ravno dolgo. Aroma se predstavi s poštenim sadnim značajem, zelo tropskim - predvsem se kažeta limona in kokos. Zraven se prikradejo še sladke tropske note ter pridih cvetlic. Srednja grenkoba zaznamuje požirek - na začetk uje enkoliko bolj nežna, nato pa malo zraste in postane tudi bolj suha. Ta občutek pa se nato v pookusu še kar nekaj časa nadaljuje. 
 
Yellow je lahkotnega telesa in svežega značaja - prav tak, kot poleti najbolj sede. Je dobro piten, predvsem pa izstopa s svojo zelo prijetno sadno kombinacijo arom in okusov. 


Yellow

Petrovče

NEIPA

6,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → res prijeten in osvežilen NEIPA, prijetno saden in nežno grenkoben

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar