torek, 16. julij 2024

Lobik We Were On A Haze!

We Were On A Haze NEIPA, ki ime črpa iz klasične serije Friends, so v pivovarni Lobik pripravili zopet z eno izmed novosti na pivovarskem trgu. Pri varjenju so poleg hmeljev Citre in Chinook uporabili tudi sorto Galaxy in sicer v obliki Incognito, ki še poudari hmeljne okuse.  

Srednje velika bela glava prekrije pošteno motnikavo telo sončno-zlate barve. Ko se pena odmakne, iz kozarca zapihajo konkretne hmeljne arome v katerih izstopajo predvsem citrusne note, kasneje pa se pridružijo še prav tako všečne sladke note - vse pa deluje zelo sveže. Požirek je srednje nežno grenkoben v začetku, malo travnat, sledi pa nekaj sladkega sadnega priokusa. Finiš je nekoliko suh, pookus pa nato še kar nekaj časa pusti to suho, grenkobno sled, a na nežen način. 

Lobikov We Were On A Haze! NEIPA je lahkotnega, poletnega telesa in prav take svežine, za kar so zaslužni vsi prej omenjeni okusi. Izkaže se kot zelo pitno pivo in NEIPA, kot se spodobi.
 

We Were On A Haze!

Maribor

NEIPA

6,5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo všečen NEIPA, aromatičen, nežno grenkoben in predvsem svežega značaja

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar