sreda, 24. julij 2024

Clef LA Woman

Še enkrat je v pivovarni Clef prišel na vrsto še vedno zelo popularen in trendovski stil piva - NEIPA. Ta motni IPA po imenu LA Woman so v savinjski pivovarni zvarili s pomočjo hmeljev Motueka, Citra in Mosaic, ki pivu dajo tako pričakovan sadni značaj.   
 
Srednje velika bela penasta glava, ki je dokaj obstojne narave, prekrije pošteno motnikavo telo tega NEIPA piva, ki je mlečne zlato-oranžne barve. Iz kozarca zapiha prijetna in tropsko sadna aroma - pojavljajo se tako sladke kot tudi citrusne note, ki tehtnico nekoliko prevesijo na svojo stran, vse pa je bolj nežnega značaja. Požirek zaznamuje srednja hmeljna grenkoba. Po eni strani je suha in travnata, po drugi strani pa jo v finišu spremlja še kar lepo občuten citrusni "kick". Finiš je suh, kar nekoliko bolj, pookus pa še kar nekaj časa potraja.
 
LA Woman je NEIPA, ki je sicer lahkotnega telesa in svežega občutka. V aromi je sicer nekoliko bolj zadržan, je pa zato v požirku kar bolj konkreten - ravno obratno kot bi pričakovali v tipičnem NEIPA pivu. V vsakem primeru pa je zelo piten in okusen. 


LA Woman

Petrovče

NEIPA

6,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → malo manj aromatičen, malo bolj grenkoben in bolj kot klasičen IPA (ne pa čisto kot NEIPA), ampak v vsakem primeru dober

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar