sreda, 24. julij 2024

Clef Banana Pancakes

V pivovarni Clef so še enkrat več okusno sladico pretvorili v tekočo, pivsko obliko. Tokrat so se lotili bananinih palačink - njihov kisli ale bo namreč s seboj prinesel okuse banane, limonine pite in vanilije.   
 
Bananina poslastica je zelo motnikavega, gostega telesa umazano oranžne barve, v kozarču pa tudi plavajo majhni koščki. Tanjša bela glava, ki nastane na vrhu kozarca nič ne potraja, zato kmalu razkrije prijetno desertno aromo, ki v bistvu res spomni na palačinke. Zraven dobimo še kar nekaj (pre)zrelih banan in ravno pravo dozo cimeta. Požirek je srednje nežno kiselkast v začetku, nadaljevanje je prijetno sladko, finiš pa čisto malenkostno trpek. Celotno gledano pa prevlada sladkoba in desertni občutek, ki se nadaljuje še ve nežen pookus. 
 
Banana Pancakes je tako zelo prijetno sladicast kisli ale - ima precej polno telo in kar občutno sladicast okus, kljub temu pa ni presladek niti prenasiten. Prava poslastica. 


Banana Pancakes

Petrovče

Desertni kisli ale

5,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → še ena zelo okusna pivska poslastiva - kombinacija sladice in kiselkastega požirka je zelo osvežilna

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar