petek, 12. julij 2024

Reservoir Dogs Monster Of Islay

Monster Of Islay je res prava pivska pošast, za katero so odgovorni v pivovarni Reservoir Dogs. V osnovi gre za ječmenovo vino, že tako konkretno močan stil piva, ki pa so ga s pomočjo ledene distilacije še konkretno nadgradili (in mu povečali %). Še več značaja pa pivu podari še dvoletno staranje v starih sodih viskija. Strup je v majhnih stekleničkah. 
 
Mogočnež in pivovarne Reservoir Dogs je zelo temno rjave barve, že kar črne, tanka bež glava, ki nastane na vrhu, pa ne postane nič kaj dolgo. Aroma je zelo prijetna, sladna in sladka, predvsem piškotasta in nekoliko čokoladna. Zraven se prikrade zelo nežen pražen pridih in le kanček alkoholnega duha. Kasneje nekoliko bolj pogumno zadiha čokolada, pridruži pa se ji še nežen lesnat dih, mogoče celo malenkost dimljen. ožirek je nežno grenkoben v začetku, zraven nam Monster podari še nekaj sladkobe, rahlo kiselkast značaj črnega ribeza. Za konec dobimo še pošteno lesnat značaj, ki kar prevlada. Finiš je pošteno alkoholast, ampak vseeno ne pretiran. 
 
Monster Of Islay, ki je srednje polnega telesa, se izkaže za res pošastno pivo, saj naj konkretno objame z alkoholno toplino, ki pa (presenetljivo) ne žge. V svojem značaju je (pričakovano) konkretno lesnato in dimasto viskijast, in je kot tak primeren za počasne požirke v res majhnih količinah. 
    

Monster Of Islay

Nova Gorica

Ledeno pivo

26%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → sicer skoraj nič pivski, bolj kot kakšna žganica, ni pretiran in če ga spiješ res počasi in ne preveč, je povsem prijeten, a obenem precej kompleksnen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar