nedelja, 21. julij 2024

Reservoir Dogs Deja Woo

V novogoriški pivovarni Reservoir Dogs so zopet zvarili en klasičen IPA, vendar tokrat z enim preobratom, oz. presenečenjem. Pri varjenju so uporabili poseben eksperimentalni miks Trial 303 (Simcoe, Mosaic in cryo Citra) skupaj s Phantasmom - ekstrakt grozdja sorte Marlborough Sauvignon Blanc. 

Jasno, zlato obarvano telo tega IPA piva je v kozarcu pokrito z večjo in kar obstojno penasto rumenkasto-belo glavo. Ko se le-ta umakne, iz kozarca zapihajo nekoliko nežnejše, a zelo prijetne sadne arome z blagimi citrusi v ospredju. Zraven pa je brez težav zaznati tudi nežen vinsko-grozdni pridih, ki kasneje postane še malo bolj pogumen. Požirek je nežnejše grenkoben v začetku, sledi nekaj zelo minimalne sladkobe, medtem ko v finišu postane rahlo bolj grenkoben in nekoliko suh. Nežen pookus pa to sled še nekaj časa pusti v ustih. 

Deja Woo je IPA zelo lahkotnega telesa in svežega značaja, ki v aromi osvaja s svojim sadno-grozdnim značajem, v požirku pa z nežno grenkobico le narahlo poboža po jeziku. Celotno gledano pa deluje predvsem zelo dobro piten.
    

Deja Woo

Nova Gorica

IPA

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo piten in prijeten, v aromi da nekaj tistega značaja grozdja, v požirku pa je prijetno nežen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar