četrtek, 25. julij 2024

Slap Pše(0)no Pivo

Majhna pivovarnica Slap leži v istoimenski vasici Slap v vipavski dolini, kraju kjer ne manjka vinskih kleti. Se pa da tam najti tudi lokalno pivo, kot je to Pše(0)no Pivo, ki so ga v belgijski pivovarski tradiciji zvarili z dodatkom pomarančne lupine in koriandra. 
 
Rahlo motnikavo in nekoliko umazano zlato obarvano telo tega pšeničnega piva je pokrito s srednje veliko belo glavo, ki se le počasi seseda. Iz kozarca zapiha tista prepoznavna pšenična aroma, nekoliko začinjena, malo vlažna in rahlo bananasta, iz ozadja pa jo spremlja še nežen sadni pridih, nekoliko citrusast v značaju. Požirek je solidno grenkoben v začetku, poleg tega pa tudi kar dodobra začinjen. Rahlo trpek finiš zaključi požirek, nato pa kar trajajoč in prijetno začinjen pookus še pusti svojo sled v ustih.
 
Slapovo Pše(0)no Pivo je lahkotnega telesa in kar lepo izrazitega značaja, ki zelo dobro spomni na pšenična piva, tudi s tistim "wit" značajem.     

Pše(0)no Pivo

Vipava

Belgijsko pšenično pivo

4,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → dobro piten, osvežilen in kar karakteren - simpatičen pšeničnjak

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar