sreda, 3. julij 2024

Thirsty River Mosaic Smash

V bovški pivovarni Thirsty River Brewing so zvarili nov IPA Mosaic Smash. Cilj "smash" piv (single malt and single hop) je, da lepo prikažejo lastnosti določene sorte hmelja, v tem primerju Mosaic.     
 
Pivo je rahlo motnikavega telesa jantarno-oranžne barve, tanjša in rahlo umazano-bela glava pa ni ravno dolgo obstojna. Aroma se ponuja s prijetno sladkim občutkom, kombinacijo cvetličnih in sadnih not. Prevladuje predvsem pridih grenivke, kasneje pa cvetlični značaj prevzame nadzor. Okus zaznamuje srednje izrazna hmeljna grenkoba, ki se sprehaja med rahlo zeliščnim in rahlo sladkim sadnim značajem. Finiš je precej suh, pookus pa še kar potraja.
 
Mosaic Smash je IPA lahkega telesa in svežega značaja, predvsem zaradi svojih sadnih hmeljnih lastnosti. Na eni strani tako dobimo sadno aromo, na drugi pa grenkobni požirek - kot se za IPA spodobi. 
 

Mosaic Smash

Bovec

IPA

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo dober IPA, prijetno sladek v aromi in grenkoben v požirku, zelo piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar