torek, 7. maj 2019

Cesar Svetlo


Ime: Svetlo
Pivovarna: Pivovarna Cesar, Mirna Peč

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 6,3%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dolenjski Cesar iz Mirne Peči je pivo tistega najbrž najbolj značilnega kraft stila - APA. Jasno, treba svojim pivcem, ki morda še niso vajeni vseh konkretnejših okusov, ponuditi tudi nekaj preprostejšega, a še vedno nekoliko drugačnega in bolj drznega. In tak je tudi ta Cesar.

Svetli Cesar je sicer za krajši čas zastrt z večjo puhasto glavo bele barve, oblečen pa je v motnikava, zlato obarvana cesarjeva oblačila. Izdajajo ga srednje občutne hmeljne arome, kjer pride do mešanja blagih sadnih sladkih občutkov in nežnega seneno-travnatega diha, s tem, da na koncu sadni občutek vseeno nekoliko pretehta na svojo stran. Srednja hmeljna grenkoba s svojim poprastim značajem dodobra podraži brbončice, rahla sadna sladkoba, ki je precej zadržana, pa ponudi nekaj ravnotežja. V daljšem pookusu pa poprast občutek še naprej draži po jeziku.

Cesar je zelo lahkotnega telesa in preprostih značilnosti. Je lahkotno piten in dovolj karakteren, da zadosti vsem, kar se od preprostega pale ale zvarka tudi pričakuje.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → povsem simpatičen, mogoče za moj okus malenkost preveč ležakast in z malo premalo (sadnega) ravnotežja - a vseeno zelo soliden in lahkotno piten
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar