sobota, 4. maj 2019

Academia Rustic French Ale


Ime: Rustic French Ale
Pivovarna: Academia, Radovljica

Stil piva: Biere de garde

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Rustic French Ale iz radovljiške pivovarnice Academia je pivo zvarjeno v stilu starih kmečkih ale piv, ki so jih varili na francoskem podeželju v hladnejših mesecih, nato pa so jih shranili do poletnih mesecev. V Franciji so ta piva poznana po imenom "biere de garde" (prevod kot pivo za shranjevanje). Na belgijskem podeželju, le korak čez mejo, pa so varili zelo sorodna piva, ki jih še danes poznamo pod bolj znanim imenom saison.

Rustic French Ale, ki je precj motne zlate barve, je zakrit za daljši čas s srednje veliko, belo in kremasto peno. Napove ga zanimiva aroma, ki spominja na staro vinsko klet in je obenem tudi rahlo kiselkasto naravnana, pride pa v spremljavi zajetnega kupa začimb. V okusu se srečamo najprej s srednje zaznavno grenkobo, le-to pa spremlja rahlo kvasast občutek. Medtem pa za finiš poskrbi kar konkretno začinjen karakter, čisto na koncu pa podraži brbončice še rahlo poprast značaj.

Akademska interpretacija tega francoskega zvarka je lahkotnega in svežega telesa, zaradi svojih značilnosti, še posebej zaradi kar konkretne začinjenosti in zadostne stopnje karbonizacije, pa deluje tudi zelo osvežilno in prijetno pitno - če so vam seveda bližje dodobra začinjeni okusi.




  • Academia 2.0 (Radovljica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → zelo soliden in korekten saison, preprosto piten kljub kar konkretnemu začinjenemu značaju v okusu - vseeno pa le-ta ni pretiran; meni zelo všečen in predvsem osvežilen
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar