sobota, 11. maj 2019

HumanFish/Birrificio Dada BockPaPou


Ime: BockPaPou
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika v sodelovanju z Birrificio Dada, Correggion (Italija)

Stil piva: Bok

Vsebnost alkohola: 5,7%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Skupaj s svojimi italijanskimi prijatelji iz pivovarne Dada (s katerimi so se že predstavljali skupaj) so v HumanFish navarili enega izmed tradicionalnih stilov ležaka. V duhu nemškega stila varjenja je tako nastal ta bok poimenovan BockPaPou.

Vrhniški bok je malenkostno motnikavega telesa čiste bakrene barve, za razmeroma kratek čas pa ga pokrije penasta glava rahlo umazano bele barve. Nežna aroma le počasi zadiha s svojim sladnim značajem, kjer se srečajo note kruha in nekaj nežnega pridiha suhega sadja. S prvim požirkom lahko okusimo nežno sladkobo, zopet z nekaj toni suhega sadja, za ravnovesje pa poskrbi blažja oblika grenkobe z nekoliko poprastim finišom.

Skupni trud italijansko-slovenske naveze je zvaril bok lahkotnejšega telesa, ki je zelo preprosto piten. zaradi vseh nežnejših lastnosti, bo seveda zaigral na note ljubiteljev ležakov, vseeno pa ponudi dovolj značaja, da upraviči svoje ime.




  • HumanFish Taproom (Vrhnika)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → pri bok pivih sem težko objektiven, ker mi ta njihov značaj nikakor ne sede popolnoma - je pa v tem HumanFish primeru značaj dovolj nežno zadržan, da mi je pivo povsem preprosto pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar