nedelja, 12. maj 2019

Maribor Višnjevo Pivo


Ime: Višnjevo Pivo
Pivovarna: Pivovarna Maribor, Maribor

Stil piva: Sadno pivo

Vsebnost alkohola:
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V štajerski gostilniški pivovarni Maribor, ki se nahaja v restavraciji La Cantina, imajo v svoji ponudbi poleg rednih svetle in temne klasike, tudi občasna posebna piva. Za krajši čas so tako zvarili tudi bolj poletno naravnano višnjevo pivo.

Na pogled pivo deluje točno tako, kot bi od višnjevega piva pričakovali - motne, temno-rdeče, oziroma kar vijolične barve, pokrito s srednje veliko in zelo trajajočo peno rahlo rdečkasto bele barve. Tudi aroma pričara sadne spomine s precej izrazno in rahlo sladko aromo višnjevega (oziroma češnjevega) sirupa. V okusu pa je rahla sadna sladkoba zelo kratkotrajna, nadomesti pa jo kar dodobra travnata grenkoba, v finišu pa se pojavi še rahlo trpek sadni občutek, preden srednje dolg pookus zaključi svojo nalogo.

Na pogled in na vdih Višnjevo Pivo obeta pravi sadni posladek, v okusu pa je ta sadni značaj precej bolj zadržan in v ospredje bolj pridejo tiste značilne ležakaste lastnosti piva. Torej ni tisto pravo sadno pivo z vso svojo sladkobo, ampak bolj ležak z nekaj sadnega dodatka.




  • La Cantina - Center (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,6 / 5 → v aromi precej obeta, čeprav tudi le-ta kmalu pobegne, okus pa je veliko premalo saden - ležakast značaj pride preveč do izraza, pa tudi telo je kar precej izvodenelo. Pivo sicer ni slabo, ampak ni ravno sadno pivo kot se pričakuje
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 8/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar