ponedeljek, 27. maj 2019

Lobik Fruti Pachuly


Ime: Fruti Pachuly
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Dvojni IPA

Vsebnost alkohola: 8%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Fruitpocalypse Now velja za enega izmed klasičnih Lobikovih dodobra nahmeljenih piv. Ljudje pa so imeli pri izgovorjavi imena kar pogosto težave - tako so fantje iz Maribora slišali vse od frutyapoka, preko frutiplosion, pa vse do frutiatapoka. Najbolj v spominu pa jim je ostalo ime Fruti Pachuly, ki se je znašlo kar v festivalski reviji - in to ime nosi tudi bolj mišičasti brat, dvojni IPA Fruti Pachuly.

Pivce je kar pošteno motnikavega zlato-rumenega telesa, pogled pa nam zastira večja puhasta glava bele barve, ki pa se kar kmalu umakne. Na plano se prerivajo prijetne in lepo prepoznavne arome tropske tržnice, na kateri je največ agrumov, ananasa, ter še kakšna pasijonka za piko na i. Tudi okus je blazno saden, na začetku kar lepo sladek in nekoliko citrusast. Ta sadni značaj uravnovesi in proti koncu kar prekrije solidna in na trenutke ostrejša hmeljna grenkoba, ki v pookusu še dolgo časa pusti svojo kar izrazito grenkobno sled.

Fruti Pachuly je srednje polnega telesa in zaradi svoje dobro prikazane sladkobe deluje kar precej nasiten. Seveda pa bo zaradi vse svojih lastnosti, ter tudi rahle topline alkohola, ki se prikaže, najbolj všeč ljubiteljem bolj konkretnih modernih IPA piv.




  • Lobik Brewery Taproom (Maribor)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Lajbah (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Bar Mustang (Šmartno pri Litiji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → prijetna sadna bombica, v pookusu kar malo ostra in malo preveč nasitno/težko mi deluje, malo mi zmanjka tiste potrebne osvežile svežine (ki sem jo vajen iz drugih njihovih zvarkov) - je pa še zmeraj zelo v redu pivo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar