sreda, 22. maj 2019

KULT316 IPA


Ime: KULT316 IPA
Pivovarna: KULT316, Ljubljana

Stil piva: Belgijski IPA

Vsebnost alkohola:
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V študentski pivovarni KULT316 na Centru kulinarike in turizma so pridni študentje zvarili tudi pivo, ki najbolj zaznamuje to kraftovsko gibanje - IPA. Gre za belgijsko-slovensko kombinacijo značajev, kajti pri varjenju so uporabili belgijske kvasovke ter naš savinjski hmelj.

Izjemno velika in stabilna pena, ki je rumenkasto bele barve, pokriva to motnikavo pivo temnejšega jantarnega odtenka. V aromi nas pozdravi zelo prijetna hmeljna aroma sladkega tropskega sadja - ananas in breskve z nekaj blagega dodatka agrumov. V okusu najprej spoznamo poprasto-citrusno kombinacijo, ki podraži po jeziku. Rahlo kvasast občutek se pojavi skupaj s srednjo hmeljno grenkobo, vse pa se zaključi s trajajočim, rahlo nežnejšim pookusom.

KULT316 IPA je lahkotnejšega telesa in tipične sadne aromatike, ki jo pričakujemo od IPA piva, medtem ko v okusu pa le na nekoliko nežen način pokaže tudi svoj belgijski, bolj kvasasto zaznamovan občutek.




  • KULT316 (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → načeloma mi izrazito kvasast okus ni ravno všeč, v tem primeru pa je na mojo srečo dovolj nežen, da pivo precej lepo steče
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar