petek, 24. maj 2019

Stazione Parenzana p9 Stout


Ime: p9 Stout
Pivovarna: Stazione Parenzana, Seča

Stil piva: Stout

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Primorska gostilniška pivovarna Stazione Parenzana je po začetni ponudbi ležakov sedaj v svoj nabor dodala tudi malo bolj drzni stout. P9, kot so ga poimenovali po lokomotivi, je zvarjen s kombinacijo treh sladov ter nemškega in ameriškega hmelja.

P9 je popolnoma črne barve, kozarec pa pokriva večja in kar stabilna ter kremasta pena bež barve. Aroma je precej nežne narave, za začetek pokaže svoj sladni značaj z rahlo praženostjo, nekaj oreškastega tona in čisto blage čokolade. Sledi pa še nežen piš travnatega hmelja v ozadju. Okus je precej bolj izrazit in navdušujoč - za začetek okusimo prijetno čokoladno sladkobo, ki jo spremlja vanilijast občutek. Namig blage grenkobe sledi, medtem ko je v finišu še rahlo praženega občutka.

Stout iz Stazione Parenzane je precej kremaste teksture in polnejšega telesa, s svojimi značilnostmi, predvsem v okusu (v aromi niti ne), pa bo lahko prinesel nasmeh na usta ljubiteljem tega stila piva.




  • Stazione Parenzana (Seča)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → na okusu in telesu se mi zelo dopade, saj ni prenežen, niti pretirano izrazit, sploh pa ne preveč pražen, medtem ko mu na aromi kar konkretno zmanjka sladnega (toplega) značaja
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar