sobota, 25. december 2021

The Blek Goat Jinggle Bollz

Pivovarna The Blek Goat je za praznike pripravila posebno praznično pivo, ki so ga začinili.... no z božičem. Vanj so namreč dodali cimet, vanilijo, klinčke, janež in pomarančo, ob tem pa tudi svetujejo, da vedno izberemo pivo, kajti kuhano vino nas hoče samo decembra. 
 
Iz kozarcašinejo in nas v trenutku objamejo zelo prijetne praznično obarvane arome, kjer glavno vlogo odigrata cimet in še posebej janež, nekje bolj v ozadju pa ju spremljata še pomaranča in piškoti. Praznična koza je sicer umazane, rjavo-bakrene barve, nadeto pa ima tudi nekoliko umazano belo kapo, ki jo le počasi sname. V začetku požirka nam ponudi kar precej piškotaste sladkobe, ki jo le rahlo dopolnijo začimbe ter blaga grenkoba. Kratek pookus pa nežno pusti svojo sled. 
 
Jinggle Bollz že od prvega vdiha osvaja s svojim prazničnim značajem. Z nekoliko nižjo karbonacijo in srednje polnejšim telesom pa poskrbi, da je še bolj podoben sladici - kot kakšen medenjak v kozarcu.  
 

Jinggle Bollz

Mojstrana

Angleški rjavi ale

4,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → zelo všečno praznično pivo, začimbe so lepo občutne, ampak ne pretirava z njimi

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar