sreda, 29. december 2021

Tektonik OL #60 Mulato Tropical Stout

Tropski stout je stil piva, ki je značilen predvsem za Karibe. V pivovarni Tektonik pa so ga seveda naredili malo bolj po svoje, kajti dodali so mu sušene mehiške čilije Mulato, ki bodo pomagali ustvariti vroče pivo za mrzle dni.
 
Ta tropski stout je popolnoma črne barve, za nekaj časa pa ga prekirje srednje velika glava kremnate barve. V začetku nam aroma ponudi le nekaj nežnejših čokoladnih not v spremljavi še bolj nežnih praženih pridihov, kasneje pa se razvije še malo kavnatega duha. Nekje daleč v ozadju pa morda zapazimo še nekaj podobnega čiliju. V začetku požirka je nekoliko sladek, nadaljuje se z nežnejšo grenkobo, v finišu pa lepo pogreje čili. V pookusu ta občutek skupaj z nekoliko zeliščnim značajem še potraja, na koncu pa pusti še čisto malo sladkobe.
 
Požirek tega srednje polnega tropskega stouta žametno steče po grlu, ob tem pa nam ponudi kar lepo zaznaven in prepoznaven čilijev značaj, ki le malenkostno pogreje.   
 

OL #60 Mulato Tropical Stout

Ljubljana

Tropski stout

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → piten, lepo čokoladno aromatičen in ravno prav čilijast, da se ga občuti, ampak ne pretirava

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar