petek, 17. december 2021

Pelicon Boil Over 05: Rose Berliner Weisse

V pandemski/karantenski seriji piv Boil Over je nastal tudi t.i. Champagne du Nord, ko je berliner weisse poimenoval Napoleon. V pivovarni Pelicon so ga poskušali ustvariti tako, da bo kar najbolj spominjal na rosé, pri tem pa so uporabili pireje višnje, maline, jagode, brusnice in hibiskusa.
 
Rožnato-rdečkast berlinčan je jasnega telesa, večja penasta glava, ki nastane na vrhu kozarca, pa tudi kmalu izgine. Aroma se v začetku predstavlja predvsem s prašnimi kletnimi notami s čisto nežnim sadnim kiselkastim občutkom v ozadju, še bolj zadaj pa tičijo pridihi jagod in šipkovega čaja. Požirek je zelo všečno kisekast, usta pa kar dobro povleče skupaj s tem sadno-kiselkastim občutkom. Trpek finiš pa v nadaljevanju še kar lepo postoji v pookusu.
 
Rosé Berliner Weisse je zelo všečna, lahkotna in nižjealkoholna kislica, ki s seboj prinese tudi nekaj sadnega značaja, le-ta pa je nekoliko bolj skrit. Celtono gledano se izkaže kot zelo pitno in osvežilno pivo, ali pa kar kot nekoliko boljj razredčen rdeči špricarček.      
 

Boil Over 05: Rosé Berliner Weisse

Ajdovščina

Sadni berliner weisse

4,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → lepo kiselkast, zelo osvežilen in super odžeja

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar