ponedeljek, 20. december 2021

Pelicon Hasta La Vista 2021!

V pivovarni Pelicon so že pripravljeni na zaključek leta 2021, ki je bilo polno raznih zapiranj in odpiranj (pa ne le steklenic). Še preden pa se koledar obrne na 2022, pa so se v pivovarni želeli zahvaliti za vsako kupljeno steklenico in sod- to pa so storili s to posebno polnitvijo irskega stouta. 
 
Tanka bež obarvana pena le za sekundo ali dve pokrije tega ajdovskega irca, ki je zelo temno rjave, oz. kar popolnoma črne barve. V aromi nas objame kar pošteno pražena nota, ki jo spremlja nekaj nežnejših čokoladnih tonov - vse skupaj pa deluje zelo vabljivo. Požirek se le še nadaljuje v tej smeri - srednja hmeljna grenkoba, nekaj sladkobe čokolade, ki je zelo umirjena, lepo pražen značaj v telesu ter rahlo dražeč finiš, ki se nadaljuje še v kar trajajoč a nežen pookus.
 
S tem irskim stoutom so v pivovarni Pelicon ustvarili pivo, ki je na eni strani lahkotno in zelo preprosto (tudi ljubitelji temnih ležakov bodo v njem našli kaj za njih), na drugi strani pa zelo všečno, dovolj konkretno in predvsem tako pitno, da si poželiš še.        
 

Hasta La Vista 2021!

Ajdovščina

Irski stout

4,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → zelo preprosta zadeva, ki pa tudi zaradi tega steče brez težav, ni pa praznega karakterja

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar