sobota, 11. december 2021

Loo-blah-nah Cardinal Ale

Tokratni specialec pivovarne Loo-blah-nah, ki je na voljo le v njihovi točilnici, je nižjealkoholni pale ale, ki so ga zvarili le z eno sorto hmeljo, slovenskim Styrian Cardinal, ki pivu poda predvsem saden značaj.    
 
Cardinal je rahlo motnega telesa, zlate barve ter pokrit z manjšo belo glavo, ki sicer ne potraja, za sabo pa pusti zelo dobro sled. Aroma je kar lepo hmeljno izrazita predvsem sladkimi tropskimi sadnimi notami ter nekaj citrusi za zraven, ampak vseeno prevlada sladek občuutek - kar malo spomni na cedevito. Požirek je zmerno grenkoben in kar pošteno zeliščen ter senen. Finiš je precj suh, pookus pa izrazito suh in trajajoč.
 
Nižjealkoholni Cardinal Ale pivovarne Loo-blah-nah je zelo lahkotnega (kar tankega) telesa, v aromi je precej sladko obetajoč, medtem ko je v okusu precej bolj grenkobno (zeliščno) izrazit.  

Cardinal Ale

Ljubljana

APA

4%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → piten, sicer za moj okus preveč zeliščen in z nekaj manjka uravnovešenosti, ampak pa lepo odžeja

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar