petek, 12. november 2021

Thirsty River Off Season

Svoj zvarek, poimenovan Off Season, so v bovški pivovarni Thirsty River Brewing zvarili v stilu najmogočnejših belgijskih piv. Znani so pod imenom quadrupel (quad), gre pa za konkretno močna temna belgijska piva.
 
Belgijec iz Bovca je simpatične kostanjevo-rjavo-bakrene barve, tanka belkasta glava, ki ga pokrije, pa ga zelo hitro tudi do popolnosti zapusti. Aroma je rahlo bolj zadržana, vseeno pa precej tipično belgijska - srečamo nekaj kvasastega duha v kombinaciji z blagimi notami suhih sadežev, medtem ko je v ozadju kar nekaj alkoholnega pridiha. V začetku požirka prevlada sladkoba suhega sadja in piškotov, nadaljevanje je srednje grenkobno in lahkotno kvasasto, pookus pa nato še lepo postane v ustih.
 
Off Season je konkreten zvarek, ki v srednje polnem telesu prednjači s svojo sladkobo in toplino alkohola. Le-ta namreč lepo pogreje na poti po grlu. Močan belgijec, ki bo lepo zapasal v hladnejših večerih.  
  

Off Season

Bovec

Samostanski quad

12%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → konkreten tako z alkoholno toplino kot tudi s sladkobo - mogoče kar malo preveč; se ga pa da lepo spiti, vendar v manjši količini

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar