Pivovarna 22Brewing se predstavlja že s svojo tretjo serijo piv, ki so jo tokrat poimenovali Capoingiu. V njej se je znašel tudi ta lahkotni "berliner weisse", ki je fermentiral v vinskih sodih.
Ta berliner je le malenkostno motnikavega telesa blede zlate barve, za kratek čas pa ga pokrije še tanjša bela glava. Aroma je nežno vinska, rahlo "pokvarjena" z nekaj sadja v ozadju, vse pa deluje tudi kar lepo kletno. Nežna kislina v začetku požirka usta nekoliko povleče skupaj, ampak je le-ta vseeno kar precej zadržana. Čisto blag pookus pa je na koncu skorajda neočiten.
Low Sour Weisse je zelo lahkotnega, celo malo vodenega telesa, s svojo kislino pa le nežno podraži po ustih. Je lahkotno piten in predvsem osvežujoč, vendar ne preveč karakteren.
Capoingiu - Low "Sour Weisse" Beer-Fermented In Wine Barrel
Koper
3,3%
Kje naj ga iščem?
- Bar Cameral (Koper)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → lepo piten, svež, brez pretirano izrazitih lastnosti, ampak lepo odžeja
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS:
12/20)
***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le
všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
Ni komentarjev:
Objavite komentar