nedelja, 12. junij 2022

Frizi Korant IPA

V pivovarni Frizi so v čast pustni tradiciji njihovih, ptujskih koncev zvarili pivo stila IPA, nadeli pa so mu tudi prikladno ime Korant IPA.

Ta ptujski IPA je na pogled nekoliko temnejšega jantarnega, če ne že kar bakrenega odtenka, čistega telesa, pokriva pa ga srednje velika, kremasta in zelo lepo obstojna umazano-bela glava. V aromi nam pokaže svojo prijetno sadno stran, kjer prevladujejo note breskve, ozadje pa pripade piškotnemu pridihu - nekoliko kasneje pa zadiha tudi rahlo kokosovo-mentolast piš. Požirek podraži z nežnejšo hmeljno grenkobo, ki pa jo kar konkretno dopolni saden sladki občutek. Nežen pookus pa nato le še za krajši čas pusti svojo blago sled na jeziku. 
 
Frizijev Korant IPA je lahkotnejšega telesa in v osnovi zelo preprostega, a všečnega značaja, kar ga dela predvsem preprosto pitnega. Je pa v svojih IPA lastnostih kar nekoliko bolj klasičen, kar mu tudi da svoj čar.
 

Korant IPA

Cirkulane

IPA

6%

Kje naj ga iščem?


  • Okrepčevalnica pri Žigi (Cirkulane)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → zelo prijetno piten in všečen na malenkost bolj "old school IPA" način 

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar