torek, 7. junij 2022

22Brewing Karega - Blend

Primorska serija divjih ale piv iz pivovarne 22Brewing, ki nosi ime Karega, je močnejša še za enega člana. V bistvu gre v tem primeru za mešanico dveh divjih zadev, rezultat pa je blend spontano fermentiranega ale in saison piva, ki je nato še fermentiral in se staral na slivah.
 
Mešanica je kar dobro motnikavega bakreno obarvanega telesa, srednje velika pena, ki je skorajda popolnoma bela, pa kar dolgo postoji na vrhu kozarca. Aroma nam v začetku postreže z rahlim kislim dihom, nadaljuje pa se precej bolj sadno, kjer do izraza pride značaj kar precej prezrelih sliv z nekoliko sladkim značajem. Požirek je v začetku nežno kiselkast ter blago saden, čisto nekoliko pa kislina povleče usta skupaj. Pookus je nežen ter skorajda neobčuten. 
 
Karega Blend je pivo lahkotnejšega telesa in zaradi kislega karakterja precej svežega značaja. Slive mu podarijo nekaj značaja, ki ni pretirano izrazit, kot celota pa deluje pivo zelo osvežilno.       

Karega - Blend

Koper

Divji ale

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → zelo osvežilen, slive na srečo niso pretirano izrazite in se pivo zelo lepo pije

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar