sobota, 25. junij 2022

Mali Grad Sabro IPA

Ker so v pivovarni Mali Grad kar naprej dobivali vprašanja, kdaj bo spet na voljo njihov Sabro Double IPA, ki so ga zvarili leta 2020, so se odločili, da letos naredijo nekoliko manj alkoholno verzijo piva s Sabro sorto hmelja, zraven pa so se poigrali še s kveik kvasom.
 
Sabro IPA je precej motnikavega telesa blede zlate barve, solidna in penasta bela glava, ki se ustvari na vrhu kozarca, pa par dobro potraja. V aromi nas objame z zelo prijetno tropsko sadno aromo, predvsem tu izstopajo citrusi, zraven pa najdemo še precej sladkih not ananasa. Solidna grenkoba je v svojem značaju kar travnata, spremlja pa jo sicer nežen, a zelo lepo zaznaven dodatek kokosa. Proti koncu dobimo še nekaj citrusov, pookus pa je kar trajajoč in precej konkretno zeliščno grenkoben, čeprav kasneje na koncu jezika ostane še kokosov občutek.
 
IPA pivovarne Mali Grad, ki mu karakter podaja hmelj Sabro, je lahkotnega telesa in zelo svežega značaja zaradi vseh svojih sadnih lastnosti. Je zelo piten, ampak obenem tudi kar precej kokretnega značaja v okusu.  
 

Sabro IPA

Kamnik

IPA

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → dober, malo oster s suhostjo, ampak na vroč dan zelo dobro steče

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar