nedelja, 26. junij 2022

Tektonik OL #69 Summer Ale

Summer Ale, pod zaporedno številko 69 v Tektonikovi Odprti Ligi, je sadno pivo, zvarjeno kot pove že ime za poletne mesece, ki mu konkreten značaj podata grenivka in limeta. 
 
To sadno pivo je nekoliko motnikavega telesa zlato-oranžne barve, zelo tanka bela glava, ki ga pokrije, pa ne traja nič kaj dolgo. V aromi se pokaže z zelo nežno sadno noto, v kateri malenkostno zadihajo breskove note, ki pa so zelo privlačne. Sčasoma pa postnae sadna aroma nekoliko bolj pogumna in z veliko svežine. Požirek je kar lepo kisljat v začetku, usta potegne nekoliko skupaj, na koncu pa dobimo še kar nekaj občutne grenkobe in trpek finiš. Le-ta se nadaljuje v pookus, ki še kar nekaj časa poleži v ustih.
 
OL #69 je pivo lahkotnega telesa, kar seveda popolnoma pritiče poletnemu zvarku, ter svežega značaja v aromi. V okusu pa do izraza poleg kisline pride tudi njegov trpko-grenkoben značaj, ki mu odvzame nekaj svežega občutka, ki ga napove aroma.  

OL #69 Summer Ale

Ljubljana

Sadno pivo

4,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → aroma zelo obeta, v okusu pa je preveč trpko-gumast in to kar malo preveč zmoti celoto

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar