sreda, 29. junij 2022

Lobik European IPA

Nekaj takega kot je ta evropski IPA so si fantje iz pivovarne Lobik želeli narediti že zelo dolgo časa. Osnovni slad prihaja iz Nemčije in Slovaške, posebni slad iz Velike Britanije, kvas je belgijski, hmelji pa prihajajo iz Slovenije, Francije, Nemčije in Češke.  
 
European IPA je kar dobro motnikavega telesa zlate barve, tanjša bela glava, ki ga skrije, pa tudi kar kmalu pobegne. V aromi nam nos napolnijo note sladkega tropskega sadja, ki jih spremlja precejšnja mera borovcev, začimb ter kar dodobra kvasast duh. Kasneje se razvije še nekaj jagodičevja in vanilije, ki skupaj ustvarijo res zanimivo aromo. Požirek je solidno grenkoben, ne pretirano oster, ampak kar izrazit s svojo zeliščno stranjo. Malo trpek finiš pa napove še kar precej izrazit in kar trajajoč pookus.  

Lobikov evropski IPA je srednje lahkotnega telesa in kar konkretnega značaja. Je nekoliko bolj zahteven do pivca, saj ponudi veliko okus, bo pa definitivno po okusu ljubiteljev IPA piv.
 
 

European IPA

Maribor

IPA

7%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → zanimiva kombinacija arome, težko se odločiš, kaj prevladuje; dobro piten, soliden IPA

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar