petek, 26. november 2021

Reservoir Dogs Seere

V pivovarni Reservoir Dogs nadaljujejo s svojimi padlimi angeli, ki so del serije Wine Side Story. Tokrat so zvarili kislo pivo, ki je zorelo v lesenih sodih z avtohtonimi kvasovkami vinske kleti Klinec in dodatkom višenj - nastala je torej goriška verzija dobro poznanega krieka.

Seere je temnejšega odtenka rubinasto-rdeče barve in pokrit le s tankim obročkom bele pene - na pogled deluje kot kozarec rdečega vina. Aroma, ki jo oddaja nežno, je všečnega vinskega značaja, kiselkasta, ter z nekaj blažjega sadnega občutka v ozadju. Požirek v začetku povsem zaznamuje pošteno kiselkast okus, ki sicer ne zažge, ampak je vseeno res konkreten. Dopolni ga čisto blago sladek priokus, kasneje pa nekoliko bolj trpek občutek v koncu požirka. Ta okus in občutek pa se še kar nekaj časa nadaljujeta v pookusu.

Kromberški kriek je lahkotnejšega telesa in izjemno svežega značaja. S svojo kislino ter sadno-trpkim občutkom pa deluje zelo preprosto piten, ter se pokaže kot en pravi mali špricarček. Definitivno gre za zelo zanimivo in okusno izbiro za tiste pivopivce, ki radi pogledajo tudi na kislo stran pivskega spektra.
 

Seere

Nova Gorica

Sadni kisli ale

6,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,6 / 5 → konkretno kiselkast, a mu sadni značaj doda zelo pitno komponento; brez dvoma predober in prelahko piten za takšno količino (in ceno) - vrhunski

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 10/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar