sobota, 9. julij 2016

Academia Blonde


Ime: Academia Blonde
Pivovarna: Academia, Radovljica
Stil piva: Belgijski ale
Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,1 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Academia 2.0 je simpatičen lokal v Radovljici, ki se lahko od nedavnega pohvali tudi s svojo lastno pivovarno in seveda pivom lastne proizvodnje. Izbirate lahko med nekaj različnimi stili, med njimi pa se znajde tudi tale belgijska blondinka.

Blonde se predstavi z dokaj motno zlato-rumeno barvo in majhno kremasto glavo bele barve, ki pa je zelo obstojna in za seboj pusti lepo čipko. Takoj lahko zaznamo tipično aromo belgijskega kvasa, kjer se skriva nekaj sladkih sadnih not in tudi nežne začimbe. Rahlo vodeni začetek malo preseneti, nežna sladkoba pa bo tako prva stvar, ki jo bomo okusili - ta takoj spomni za žvečilne gumije in bombone. V zaključku do nas pride še blag začinjeni značaj, ki se nadaljuje tudi v pookus, skupaj z nekaj kvasnega dodatka, medtem ko je grenkoba zelo zadržana.

Blonde se izkaže kot simpatična belgijka, zelo lahkega telesa in zanimive arome, ki si jo je najbolje privoščiti v poletni vročini. S prvim požirkom nas mogoče malo preseneti nekakšna praznina, vendar se zvarek nato poskuša oddolžiti s svojim nežnim okusom. Zaradi nežnejše izvedbe zna biti všeč tudi tistim, ki jim belgijski značaj ni čisto najbolj pri srcu.   
Cena: 2,2€ (0,2l; točeno; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Academia 2.0 (Radovljica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar