nedelja, 10. julij 2016

Vizir Maximus


Ime: Maximus
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
Stil piva: Dvojni IPA
Vsebnost alkohola: 9%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 3,7 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

"Are you not entertained?" - to je prva stvar, ki pade na misel ob omembi imena Maximus (jasno, iz Gladiatorja). Toda mogoče bomo od sedaj ob tem imenu najprej pomislili na novo pivo pivovarne Vizir, ki je na nek način naslednik do sedaj dobro uveljavljenega Norega Franca; vsaj kar se % tiče. 

Belokranjski bojevnik v areno stopi v zelo motni bakreni opravi, na glavo pa ima poveznjeno srednje veliko peno umazano bele barve, ki začne dokaj hitro izginevati. Aroma je intenzivna in lahko zaznavna - prevladuje sladni značaj v katerem se najdejo piškoti, ter nekaj kruha in soje. V ozadju vse nadzorujejo zmerne hmeljne note, s časom pa se začne v ospredje prebijati še zaznaven pridih, ki takoj spomni na viski. Najprej bomo zaznali zmerno sladkobo bogatega sladnega značaja, medtem ko nas na koncu pozdravi še srednja hmeljna grenkoba. Ves čas pa nas spremlja tudi nežen, a vseeno očiten in topel alkoholni občutek, na koncu pa še kratkotrajen, nežno grenkobni pookus.

Maximus je tako močan bojevnik, dokaj polnega telesa in poln arome ter okusa. Zaradi svoje moči morda ni najbolj primeren za občutljive (začetne) brbončice. 9% alkohola se sicer lepo skrije, toda obenem da jasno vedeti, da so še vedno tukaj. Zvarek bo pivca tako dodobra pozabaval, če ga bo preveč, pa tudi vrgel ob tla.
Cena: 3€ (0,3l; steklenica; na festivalu)

Kje ga najdem?
  • Pivovarna in vinska klet Vizir (Črnomelj)
  • Craft Pivo (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar