četrtek, 7. julij 2016

Bevog Who Cares Editions Freezbee Beer


Ime: Who Cares Editions Freezbee Beer

Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg
Stil piva: Lahki IPA
Vsebnost alkohola: 4,4%
Na voljo: točeno - pločevinka

Ocena: 4,5 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 14/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 9/10)

Vroče poletje in osvežilno in lahkotno pivo polnega okusa sta popoln par. Tega se še kako zavedajo tudi v pivovarni Bevog, kjer so za to poletje tako izdelali.... frizbi. No, Freezbee Beer, to je zvarek stila session IPA, za katerega je značilno, da ponudi vse kar premore klasična IPA, vendar z znižano stopnjo alkohola.

Ta Bevogov Freezbee ima nekoliko motnikavo zlato barvo, na vrhu kozarca pa se naredi srednje velika bela glava, kremasta in precej obstojna. Prijetna sadna aroma kar pridrvi v naš nos, je izrazita in lahko zaznavna. Ima sladek občutek, v njej pa se nahajajo dihi ananasa, manga in breskve, mogoče pa še kaj. Pridruži se še zelo mil sladni pridh piškotov, za konec pa še nežen piš borovcev. Okus od samega začetka nadzoruje precej konkretna hmeljna grenkoba, proti koncu pa pusti na plano še dokaj nežen sladni značaj. Grenkobni občutek se nato nadaljuje še v trajajoč in kar izrazit pookus, ter nas še dolgo opominja na ta zvarek. 

Freezbee je popolno poletno pivo zelo lahkotnega telesa a polnega okusa, predvsem pa nabit s hmeljno grenkobo, kot se od stila tudi pričakuje. Tako si lahko privoščimo konkretno pivo, ki pa je tudi zaradi svojih nizkih % zelo lahko pitno - prav tako se ne bo poznalo, če bo bil na vrsti kakšen več. Ja, izgleda, da bo letos frizbi (Freezbee) pogosto v naših rokah. 
Cena: 2,8€ (0,33l; pločevinka; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Hoppiness (Koper)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar