sobota, 30. julij 2016

Kje se bo dogajalo - avgust


Pir 'n' Gril

Prvi, sicer dopustniški, vikend v mesecu avgustu se bo nekaj za ljubitelje piva dogajalo v našem najstarejšem mestu. Ptujska Kavarna Bodi, eden največjih promotorjev craft piva pri nas, bo namreč gostil prvi Pir 'n' Gril. Gre za štiridnevno prireditev, ki bo potekala v času Ptujske noči.

Na dogodku želijo organizatorji ponuditi izdelke številnih lokalnih ponudnikov hrane in seveda tudi piva, vse skupaj pa bodo začinili s tečaji varjenja, športnimi dogodki, koncerti in še čem. Poudarek bo jasno na jedeh z odprtih žarov, medtem ko smo prepričani, da lahko pri pivu pričakujemo same dobrote.

Kdaj, kje in kako


Prvi Pir 'n' Gril bo potekal na parkirišču v neposredni bližini Kavarne Bodi, in sicer vse od 3. pa do 6. avgusta, tržnica s hrano in pivom pa bo aktualna zadnja dva dneva. Več informacij pa seveda najdete tudi na uradni spletni strani dogodka Pir 'n' Gril

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Festival Piva in Okusov

V sklopu letošnjega Kamfesta se bo odvijalo tudi dvodnevno rajanje z odličnim pivom. V Kamniku se bo namreč ljubiteljem piva predstavilo zelo veliko število ponudnikov domačega in tujega piva. Ker pa gre dobro pivo seveda z roko v roki z dobro hrano, bodo organizatorji poskrbeli tudi za to. Za bonus pa bo poskrbel še koncert skupine z najboljšim imenom - Hladno Pivo.

Na Festivalu Piva in Okusov se obeta pravo malo morje ponudnikov piva. Prišli bodo tako novinci na sceni (kot so Lobik Brewery), pa tudi tisti že malo bolj uveljavljeni (npr. Brew Revolt). Seveda pa ne bodo manjkali tudi že veterani v tem poslu (npr. Mali Grad), med njimi pa tudi takšni, ki jih letos nismo pogosto srečevali (kot so Pelicon). Poleg pivovarjev, pa pridejo tudi trgovine s pivom (recimo Pivoljub) in tudi uvozniki tujih zvarkov (kot so Kabinet & Visibaba Slovenija) - za vsakega torej nekaj.

Kdaj, kje in kako


Festival Piva in Okusov se bo odvijal na Trgu Talcev v Kamniku in sicer takoj po dopustih, to je 19. in 20. avgusta z začetkom ob tretji uri in zaključkom ob deseti. Za več informacij pa se oglasite na uradni strani Kamfesta, ali na FB strani dogodka Festival Piva in Okusov

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

SG Beer FEST

Tudi v Slovenj Gradec se v mesecu avgustu vrača festivalsko dogajanje. Za vikend namreč prihaja dvodnevni pivski festival SG Beer FEST, ki bo poleg glasbenega koncertnega dogajanja in dobre hrane postregel tudi z nekaj zanimivimi hmeljnimi napitki.

Organizator obljublja pestro ponudbo slovenskih craft piv. Tako se bodo predstavili pivovarna Štajerc (B&B), Maister Brewery, HumanFish, Bevog in Varissh, našel pa se bo seveda tudi še kakšen tuji zvarek.

Kdaj, kje in kako


SG Beer FEST se bo odvijal na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu, z začetkom v petek, 19. avgusta ob deveti uri zvečer. Zaključek dvodnevnega festivala pa bo v nedeljo ob štiri uri zjutraj. Vstopnine ni, za več informacij pa na FB stran SG Beer FEST.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Šaleški Festival Piva
Po lanskoletni uspešni premieri festivalskega dogajanja, se bo letos ponovno zgodil tudi Šaleški Festival Piva v Šoštanju, oziroma še zadnja festivalska priložnost za uživanje v dobrem pivu, preden se bo treba vrniti v jesensko realnost.

Organizatorji s festivalom želijo predstaviti kulturo pitja piva pri nas, ter predstaviti nekatere domače mikropivovarje, priložnost pa bodo dali tudi nekaterim uvoženim zvarkom. Obljubljajo, da bo v centru mesta spet zabavno in prijetno. 

Kdaj, kje in kako


Šaleški Festival Piva se bo odvil na zadnji avgustovski vikend, to je 27. avgusta z začetkom ob tretji uri. Lokacija festivala ostaja ista kot lani, Trg Bratov Mravljakov. Za dodatne informacije pa kar na FB stran Šaleškega Festivala Piva

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2. Izola Beer Fest

Zadnji vikend v avgustu se bo v Izoli zopet odvil manjši festival piva z imenom Izola Beer Fest. V organizatorskem sodelovanju med Hangar barom in Hotelom Delfin, bodo tako tudi Izolani in ostali obiskovalci lahko uživali v nekaj zanimivih zvarkih.

Zaenkrat organizatorja obljubljata prihod nekaterih lokalnih gostilniških pivovarjev kot sta San Nicolo in Emonec, nekaj industrijskih varilcev piva kot sta Laško in Kozel, uvoznika za srbsko pivo Kabinet, ter mikropivovarja Maister Brewery.

Kdaj, kje in kako


Drugi festival piva v Izoli bo potekal 27. avgusta z začetkom ob peti uri popoldan in zaključkom ob enajsti uri zvečer. Lokacija je ista kot lani, parkirišče pred Hotelom Delfin in Hangar barom. Za več informacij pa je tu FB stran dogodka 2. Izola Beer Fest.  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Ni komentarjev:

Objavite komentar