nedelja, 24. julij 2016

Vizir Midnight


Ime: Midnight
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj

Stil piva: Temni IPA
Vsebnost alkohola: 5,1%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,2 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Skrivnostni polnočni jezdec iz Bele Krajine je prijezdil na slovensko sceno. Gre za enega najnovejših butičnih produktov pivovarne Vizir - pivo stila črna IPA. To pomeni, da se nam obeta vse kar premore klasična IPA, vendar z veliko temnejšim značajem.

Črn kot poločno nebo, se v kozarcu zvarek pokrije z velikansko peno kremaste barve, ki kar traja in traja. V naš nos najprej zaidejo prijetno nežne arome praženega sladu, nato pa jih konkretno prekrijejo zmerne hmeljne arome. Prednjačijo note agrumov in pridihi borovega gozda, vendar vse skupaj kmalu izvodeni. Okus nas udari z zmerno hmeljno grenkobo, medtem ko lahko v ozadju zaznamo nežni čokoladni priokus. Grenkobni občutek se nadaljuje še v trajajoč pookus, ki je mogoče preveč zeliščno izrazit in ne popolnoma prijeten, na koncu pa na jeziku ostane še sled kave. 

Z Midnight zvarkom dobimo to, kar smo od črne IPE pričakovali. Občutek klasičnega IPA zvarka, vendar z bolj sladasto-praženim značajem. Lahkotno pitno, še posebej zaradi nižje stopnje alkohola, vendar bi od samega piva vseeno želeli nekaj več.
Cena: 2,4€ (0,33l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivovarna in vinska klet Vizir (Črnomelj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar