petek, 1. julij 2016

Lobik Slovenian Ale


Ime: Slovenian Ale
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Angleški ale
Vsebnost alkohola: 4,2%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,7 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Poletje je čas, ko nam sede kakšna lažja in bolj osvežilna pijača. Tudi za pivo velja enako. In najbrž so prav iz tega razloga tudi fantje iz mariborskega Lobika zvarili Slovenian Ale, pivo v katerega so namešali le slovenske sorte hmelja. 

Zvarek se predstavi z motno jantarno barvo, na vrhu pa zagledamo še ne pretirano veliko penasto glavo le nekoliko umazano bele barve, ki tam kar nekaj časa postane. V naše nosnice se prikradejo nežne sadne arome hmelja, ki spominjajo na breskve in hruške, sicer rahlo zadržane, a zelo lahko zaznavne. V ozadju pa se znajde še nekaj zelo, zelo nežnega zeliščnega dodatka in aroma, ki spominja na žvečilni gumi - dar naših hmeljev. Okus zaznamuje srednje hmeljna grenkoba, ki pride še nekoliko bolj do izraza proti koncu, nadaljuje pa se v nežen in trajajoč pookus. Na jeziku pa nam to srednje lahko pivo pusti še zelo blag, a občutek poprast občutek.

Slovenian ale se tako pokaže kot prijetno in lahko pitno pivo, katerega glavna odlika je brez dvoma svežina, ki nam jo ponudi v svojem nežnem telesu. Prav tako pa nam ta zvarek dokaj nazorno pokaže nekaj zanimivih atributov slovenskih sort hmelja. Pitno, poletno, domače - okusno.
Cena: 2€ (0,3l; točeno; na festivalu)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Hiša Zahir (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar