ponedeljek, 4. julij 2016

Kotar Svetlo


Ime: Kotar Svetlo
Pivovarna: Domača Pivovarna Kotar, Kozina
Stil piva: Češki pilsner
Vsebnost alkohola: 5,7%
Na voljo: točeno

Ocena: 2,6 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 7/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

Domača pivovarna Kotar je še ena v vrsti domačih, gostilniških pivovarn, ki so vzniknile na primorskem koncu. Kot smo od teh pivovarn že navajeni, tudi pri Kotarju varijo piva tipa ležak.

Ima nekoliko motno zlato-rumeno barvo, na vrhu pa se za nekaj časa ustvari še srednje majhna in kremasta bela glava, ki za sabo pusti le majhen pokrov. Aroma je precej izrazita, v njej pa od samega začetka vlada kruh, z nekaj maslenega pridiha. Tehtnica okusa se nagne v stran sladu, ki je precej izrazit s svojimi nežno sladkimi kruhasto-maslenimi notami. Na koncu se oglasi še nežna, a nekoliko ostra hmeljna grenkoba, ki se nadaljuje v pookus še z rahlo poprastim občutkom, ter nekaj kovinskega dodatka (škoda).

Kotarjevo Svetlo se tako izkaže kot srednje poln ležak v katerem prevladuje sladni karakter, izpostaviti pa je potrebno tudi zelo oljnato teksturo. Generalno gledano bi ga lahko uvrstili nekje v sredino lestvice naših domačih svetlih ležakov. Ni ne slab, niti ni najboljši. 
Cena: 2€ (0,2l; točeno; na festivalu)

Kje ga najdem?
  • Picerija in ošterija Tonca (Kozina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

1 komentar:

  1. Sedaj ga med drugim najdemo tudi v Ljubljani (BTC), v Cherry house lounge bar. Meni se kar dopade, res pa ni kak presežek. Cena: 3€ 0.5l

    OdgovoriIzbriši