nedelja, 17. julij 2016

Komunajzer Josip


Ime: Komunajzer Josip
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj; za Komunajzer, Novo mesto

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 3,7 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Dolenjska še vedno velja za deželo cvička, toda začelo se je premikati tudi na področju pivovarstva. Tako smo pred nedavnim dobili tudi prvo dolenjsko IPO (sicer zvarjeno v Beli Krajini), za napad katere so vso odgovornost prevzeli pri Utrgani Svinji.

Josip je odet v popolnoma motno jantano-oranžne barvo, kozarec pa pokrije še precej velika pena umazano bele barve, le-ta pa je kremasta in lepo obstojna. Aroma, ki se nam vije v nos je na začetku prijetno sadna, glavno vlogo odigrajo tropski sadeži in agrumi, nato pa do izraza pride še njen sladni značaj - zaznali bomo namreč nekaj dihov karamele in piškotov. V okusu se od samega začetka spogledujemo z zmerno solidno hmeljno grenkobo, ki ima značaj borovcev, na koncu pa dobimo še rahlo sladek saldni značaj. Vse pa se nadaljuje še v trajajoč in zelo občuten pookus.

Josip tako postane srednje lahka dolenjska IPA, v kateri je tehtnica nagnjena v stran hmelja in grenkobe, čeprav njen sladni značaj nikakor ni spregledan. Gre za eno tako solidno in korektno IPO. Predvsem pa gre za lahkotno pitno pivo, v katerem bomo brez težav uživali ljubitelji tega stila, pa tudi ostali pivoljubci. 
Cena: 3,80€ (0,5l; steklenica; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Bar Boter (Novo mesto)
  • Balkan Beer Shop (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

1 komentar:

  1. Josip je po mojem mnenju IPA zgornjega razreda IPA piv v Slo. Ravno prava grenkoba. Lepo zapakirana v klasično pirovsko flašo. Brez odvečnega lepotičenja. "Houdre" med IPAmi v pozitivnem smislu!

    OdgovoriIzbriši