sreda, 6. julij 2016

Komunajzer Tito


Ime: Komunajzer Tito
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj; za Komunajzer, Novo mesto

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,4 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Po Sloveniji se je v zadnjih, recimo dveh letih zgodil pravi burgerski bum. In na ta vlak so vskočili tudi fantje iz novomeškega konca s svojo Utrgano Svinjo. To pa ni bilo vse. Pred kratkim so namreč storili še korak naprej in začeli variti svoje lastno pivo - in tako je nastal Komunajzer.

Tito ima dokaj motno oranžno-jantarno barvo, na vrhu pa sedi še kar velika umazano bela pena, kremasta in lepo obstojna. Aroma je sicer nežna, a je sveže hmeljne note zelo lahko zaznati, izstopa pa vonj agrumov z nekoliko kiselkastim značajem in sladnim ozadjem piškotov. Okus se napove z nežno sadno sladkobo, ki nato preide v solidno grenkobo. V zaključku dobimo še nekaj citrusnega značaja, ki je precej zaznaven, vse pa se nadaljuje v pookus, ki je srednje dolg in nežno grenkoben z nekaj značaja borovcev. 

Tito se tako pokaže kot lahkotna APA, sicer nekoliko nežna na aromi, a precej bolj zaznavna na okusu, predvsem pa zelo sveža. Ima dokaj izrazit citrusni značaj, ki morda rahlo preveč izstopa, a ne bomo mu preveč zamerili. Nekaj obetavnega iz dolenjskega konca.  
Cena: 3,90€ (0,5l; steklenica; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Bar Boter (Novo mesto)
  • Balkan Beer Shop (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar