ponedeljek, 4. julij 2016

Fudo Spring Ale


Ime: Fudo Spring Ale
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor; za Fudo, Maribor
Stil piva: Zlati ale
Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,5 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Mariborska novinka med pivovarnami, Lobik Brewery, si je za začetek svoje kariere omislila rahlo drugačen pristop. Preden bodo na trg poslali piva pod svojim imenom, varijo hišna piva za nekatere štajerske lokale. Ena izmed strank je tudi restavracija Fudo,  za katero so fantje zvarili zlati ale.

Gre za zelo motno in bledo pivo slamnato rumene barve, na vrhu pa se znajde še srednje velika bela glava, ki počasi skoraj do popolnosti izgine. Aroma je zelo lahko zaznavna, čeprav ni intenzivna. Prijetne sadne note hmelja tvorijo glavnino, med njimi najbolj izstopajo agrumi, medtem ko se daleč v ozadju lahko prepozna še nekaj travnatih not in čisto malo pridiha piškotov. Okus se predstavi z nekaj začetne sladkobe, zelo nežne in ne predolgo zaznavne, kmalu pa jo prekrije sicer zelo nežna hmeljna grenkoba, ki v pookusu dobi spet rahlo saden značaj. 

Ta Spring Ale se tako pokaže kot zelo nežno in precej lahkotno pivo, ki se nikakor noče riniti v ospredje, ampak glavno vlogo v restavraciji raje pusti hrani. Ne pretirava ne z aromo, niti z okusom, a je obenem vseeno dovolj obojega, da lahko uživamo tudi v pivu samem.
Kje ga najdem?
  • Fudo (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar