petek, 8. julij 2016

Lobik Farmhouse Golden Ale


Ime: Farmhouse Golden Ale
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor
Stil piva: Grisette
Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,1 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

S svojim Farmhouse Golden Ale zvarkom nas bodo štajerski "pobje" popeljali v bolj ruralno okolje, po domače na kmete. V primeru tega zvarka ne gre za tipični "farmhouse ale" ali sasion, temveč so fantje pripravili nekoliko bolj nežno izpeljanko tega stila.

Štajerski zvarek se predstavi z rahlo megleno in zelo bledo zlato barvo. Na vrhu se ustvari še razmeroma majhna bela pena, ki zelo hitro pobegne in za sabo pusti le rahlo sled. Aroma tega piva je zelo nežna in nikakor ne izstopa, v njej pa lahko zaznamo nekaj sadnih not nam bližnjih sadežev, ki imajo nekoliko sladkasto/kiselkast občutek. Tudi v okusu se seznanimo s to sladkobo sadja, ki pa jo potem spodbode še nekaj zelo nežnega kiselkastega priokusa. Za konec dobimo še rahlo grenkobo in nekoliko pikanten pookus.

Lobikov Farmhouse Golden Ale se tako pokaže kot precej nežno pivo, ki se noče ven metati ne z aromo, niti z okusom. Po drugi strani pa izstopa s svojo svežino in konkretno karbonacijo. Zadržan in nežen, a všečen, še toliko bolj, če so vam taki zvarki pri srcu. 
Cena: 2€ (0,3l; točeno; na festivalu)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar