petek, 22. julij 2016

Brew Revolt Smooth IPA


Ime: Smooth IPA
Pivovarna: Brew Revolt, Mavčiče

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6,2%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 4,1 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 13/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Trenutno so časi taki, da nam lahko pomaga samo še revolt. Seveda mislimo na Brew Revolt in na njihovo najnovejše pivo Smooth IPA, ki bo v teh poletnih dneh za kratek čas pregnalo to vročino stran in nas lepo odžejalo in ohladilo.

Brew Revolt IPA je dokaj motne jantarne barve, na vrhu kozarca pa ustvari srednje veliko belo peno. Prve prihitijo v naš nos zelo nežne, a prijetne hmeljne arome s citrusnimi notami in travniškimi dodatki, sledijo pa jim še rahlo bolj nežne karamelne note sladu. Okus od samega začetka zaznamuje zmerna hmeljna grenkoba, v ozadju pa deluje nežen in nekoliko sladek priokus košarice mešanega sadja, ki vseeno ne prevzame grenkobne orientiranosti tega zvarka. Za konec pa dobimo še srednje suh finiš in razmeroma nežen, a res konkretno trajajoč pookus, kot se za IPO spodobi.

Prijetna IPA srednje lahkega telesa bo marsikoga očarala s svojim sladkim značajem in navdušila z zmerno hmeljno grenkobo. Res da ni tako aromatična, kot bi si želeli (brez skrbi, fantje že delajo na tem) je pa zato resnično lahkotno pitna in kljub svojim 6+ % alkohola po grlu steče neverjetno lahkotno, tako da je poimenovanje Smooth res na mestu. Osvežilno in super poletno. 
Cena: 2,9€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Malamačka (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar