ponedeljek, 18. julij 2016

Karavana Domačih Pivovarn - Kranj, 16.7.2016


Karavana Domačih Pivovarn, najljubša karavana vsakega pravega pivoljubca, se je pretekli vikend ustavila še v Kranju. Tokrat se iz gorenjske prestolnice ni dala pregnati zaradi vremena, kot je bilo temu tako pred kakšnim mesecem, tako da smo lahko ljubitelji piva zopet uživali v hmeljnih napitkih sredi grajskega vrta.

Posebnost tokratne izvedbe karavane je bila združitev s KRansko Kuhno, tako da smo obiskovalci od dobrem, domačem pivu lahko tudi kaj okusnega prigriznili - izbira obojega je bila tokrat zelo solidna.
Pa se najprej seveda posvetimo pivovarjem. Svoje pivo je v gorenjsko prestolnico prišel točit Mammut, ki je imel poleg svojega svetlega na voljo tudi popolnoma novi temni ležak. Na žalost pa napovedano borovničevo pivo še ni bilo dovolj pripravljeno, tako da bo treba še malo počakati. Svoje ležake sta ponujali tudi domačin, Kranjska Pivovarna, ter domžalski Adam Ravbar, kjer so točili tudi svoj ale.

Bilo pa je prisotnih še nekaj gorenjskih varilcev hmeljnega napitka. Tako so svojo novo, res okusno Smooth IPO zopet točili na stojnici Brew Revolt, medtem ko je dve različici tega stila ponujal tudi pivovar iz Žirovnice, Carniola Brewery. 
Na festivalu sta svoje res okusne in zanimive zvarke, no nekaj izmed njih, ponujala tudi pivovarja iz Hopsbrew, medtem ko sta iz prestolnice prišli še pivovarni Tektonik (z zvarki Odprte Lige) in Bru Kru (s svojima dvema zvarkoma). Iz čisto drugega konca države pa sta se pripeljala še fanta, ki predstavljata polovico prve štajerske mikropivovarne Lobik, s sabo pa sta imela tudi njihov najbolj všečni bezgov ale.

Nekaj zvarkov pivovarn Varissh in Vizir so točili tudi na stojnici organizatorja, Zavod Prevhub, za prikaz varjenja piva pa so tako kot vedno poskrbeli v Društvu ljubiteljev domačega pivovarstva. Na koncu pa ne smemo pozabiti omeniti še najbrž najbolj interesantne stojnice, ki je privlekla veliko pogledov obiskovalcev - to je bil še en domačin, in sicer Tankr, prvi slovenski "beer truck", ki je točil nekaj domačih in tujih dobrot.

Še končna misel!


Kranjska izvedba Karavane Domačih Pivovarn se je izkazala za zelo simpatično - predstavilo se je dovolj veliko število pivovarn, tako da so imeli obiskovalci na voljo dovolj veliko izbiro, kljub temu pa je festival še vedno ohranil tisto "craft" noto s poudarkom na bolj lokalnemu, z nekaj dodatki.

Prav tako je bila zadetek v polno tudi združitev s Kransko Kuhno, kajti ob velikemu številu dobrih piv, se jasno poda tudi dobra hrana, npr. pulled pork burgerček iz 7 Burger, ali pa arabski pridih iz Falafla (da povemo samo tiste, v katerih smo uživali mi). Novost tokratne izvedbe karavane je bila tudi vstopnina 3€, v zameno za katero je obiskovalec dobil  kupon za 1 pivo, tako da to ni bil noben problem. Mogoče je manjkala le možnost izposoje kozarcev, kajti še vedno mislimo, da plastika ni najbolj primerna za kvalitetna craft piva (po zadnjih podatkih je za to kriva občina in ne organizator).

V vsakem primeru pa lahko rečemo, da smo bili s festivalom zadovoljni, poskusili smo nekaj novega in nekaj že preizkušenih dobrot, tako da lahko karavani in kranjskemu gradu rečemo le še, nasvidenje do prihodnjič.

Ni komentarjev:

Objavite komentar