ponedeljek, 25. julij 2016

Green Gold Rocket Queen


Ime: Rocket Queen
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter pri Celju

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 7,2%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,8 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Kaj storiti, če imaš doma kmetijo hmelja? Seveda, odpreš še svojo pivovarno in začneč variti svoje pivo. In točno to so storili pri Rojnikovih (Rojnik Hops), kjer je nastala pivovarna Green Gold Brewing. Njihov prvi proizvod je ta raketna IPA, ki je zvarjena s pomočjo štirih hmeljev domače proizvodnje (Aurora, Styrian Golding, Styrian Wolf in še neimenovani 102/44).  

Zvarek, ki je zaenkrat na voljo samo v točeni obliki, se pokaže v zelo motni jantarni barvi temnejšega odtenka, na vrhu pa ustvari majho kremasto penico bele barve. V naš nos takoj prodre zelo sveža in intenzivna hmeljna aroma, ki takoj spomni na žvečilne gumije in bombone z nekaj sadnega dodatka melone. Ko pa se ta aroma le rahlo umiri, lahko v ozadju opazimo še nežno sladno hrbtenico na čelu s karamelo in kosmiči. V polnem telesu bomo najprej okusili nežno in kratkotrajno sladkobo, ki jo potem zakrije zmerna hmeljna grenkoba zeliščnega značaja. Na koncu pa srečamo še celo rahlo poprast značaj in kratek ter blag pookus. 

Gre za zelo lepo uravnotežen IPA zvarek, tako v aromi kot tudi v okusu. Pokaže se s konkretnim okusom in dokaj polnim telesom, ki poleg ameriškega v sebi skriva še kanček angleškega značaja. Kombinacija vključenih hmeljev pivcu prinese neko drugačno, novo izkušnjo v tem stilu, ki se posebej dobro dokaže v aromi. Zelo zanimiv zvarek, korak stran od tipičnih modernih različic tega stila, ki smo jih morda vajeni.
Cena: 4€ (0,5l; točeno; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Pop's Place (Ljubljana)
  • Mestni Vrt (Žalec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar