torek, 5. julij 2016

Pivo & Burger Fest Summer Edition - Ljubljana, 2. in 3.7.2016


Okusni burgerji, odlično pivo in poletne oblekice. V vsem tem smo lahko uživali pretekli vikend, ko je Pogačarjev trg v prestolnici zopet zavzel Pivo & Burger Fest. Natančneje, to je bila že šesta izvedba tega druženja med burgerji in pivom v zadnjih treh letih. 

Organizatorji so obiskovalcev pripravili več kot 20 stojnic z razno raznimi burgerji. Kar pa je iz stališča ljubiteljev piva še bolj pomembno, pripeljali so tudi okoli 20 ponudnikov različnih vrst piva, iz vrst pivovarjev, trgovin s pivom, pivnic in seveda uvoznikov piva.
Večina ponudnikov piva je bila že starih znancev Pivo & Burger Festa, smo pa vseeno lahko spoznali tudi dva novinca na tem Festu. Tako so se na stojnici mariborske Pivarne predstavili fantje, ki sestavljajo pivovarno Lobik, s sabo pa so prinesli paket okusnih in predvsem zanimivih točenih piv - od kavne IPE, preko slovenskega, angleškega, belgijskega ale zvarka, pa do stouta. 

Drugi novinci na festivalu pa so bili domačini, ki slišijo na ime Loo-blah-nah. Predstavili so se s svojim svežim in okusnim Pale Ale zvarkom, kateri je posvečen naši prestolnici, okoli katere se vrti tudi celotna zgodba pivovarne. 
Novosti za ljubitelje piva pa se še ne končajo tukaj. Na festivalu je premiero doživelo tudi novo pivo gorenjske pivovarne Brew Revolt, in sicer zelo okusna IPA. Nekaj novega pa so točili še na stojnici pivovarne Hopsbrew, kjer smo lahko uživali v pivu z imenom SMASH Mandarina. 

Drugače pa so se na festival piva zopet pripeljali tudi iz pivovarne Pelicon s svojim četvorčkom odličnih zvarkom. Manjkali niso tudi zvarki pivovarne HumanFish, iz sosednje avstrije pa so prišli tudi mojstri iz Bevoga - s seboj pa so imeli tudi super poletni Freezbee. 
Ekipa postojnskega Varissha je že standardni udeleženec druženja, tokrat s svojim rumenim in vijoličnim zvarkom (mmm). Tudi Maister sedaj že tradicionalno ponuja svoje preizkušene zvarke v kombinaciji s kopico burgerjev naokoli, prav tako pa niso smeli manjkati niti domačini iz pivovarne Bru Kru, ter seveda tudi zvarki pivovarne Tektonik.

Za ljubitelje ležakov so skrbeli na stojnicah pivnice Adam Ravbar (tudi s svojim ale pivom), pivovarne Old Hog Brewery, ankaranskega San Nicola ter še eni domačini, pivnica Kratochwill. Za tuji pridih pa so že po tradiciji poskrbeli na stojnici Pivotoč, s svojimi številnimi belgijskimi zvarki. Zopet sta prišla uvoznika za srbski Kabinet in Visibaba, sabo pa sta imela tudi posebno festivalsko IPO. Nekaj izbire so dodali še pri Perfect Beer in Pivnici Paviljon, medtem ko so bolj otoške vode zastopali pri Patrick's Irish Pub

Seveda še končna misel!

O pivu je napisanega že veliko. Seveda je bilo število različnih zvarkov, svetlih in temnih, močnih in nežnejših, tako veliko, da niti približno ne moreš poskusiti vseh. Prav tako pa ni možno poskusiti tudi vseh številnih burgerjev, ki pošteno povedano, na oko skoraj vsi izgledajo odlično. Tako da je potreben res temeljiti premislek in upati, da izbereš tiste res najboljše. Med vsemi poskušenimi je naš želodček najbolj razveselil novi Blues burger iz Kavarne Tiskarne, ki tako postaja že kar standarni ponudnik najboljšiih burgerjev. Posebno omembo pa si brez dvoma zasluži še pulled pork burger, ki so ga pripravili v Pivohramu Golar (mljask).
Je potrebno dodati še kaj o samem festivalu. Zopet se je izkazalo, da je pri nas ogromno število ljubiteljev dobrega piva in burgerjev, kajti trg se je šibil pod številom obiskovalcev. K temu je seveda zelo pripomoglo lepo vreme (vsaj sobotno), ki se je odločilo da bo žgalo na vso moč - na tem mestu hvala pivovarjem za hlajenje, ne samo od znotraj s svojimi zvarki, temveč tudi od zunaj z vodnimi pištolami :).

Organizatorji so se zopet izkazali, ne samo s številom ponudnikom, temveč tudi s samo organizacijo dogodka. Mogoče bi kdaj v prihodnje radi videli še, da bi se dalo pivo pokušati tudi iz steklenih kozarcev, ampak tudi brez tega bo šlo.

Kombinacija odličnih burgerjev in piv nas vedno znova navduši. Tako lahko z zagotovostjo trdimo, da se vidimo spet ob prvi priložnosti - to je že ob naslednjem, po vsej verjetnosti jesenskem, druženju piva in burgerjev.  Že odštevamo dneve.

Ni komentarjev:

Objavite komentar