četrtek, 14. julij 2016

Academia Stout


Ime: Academia Stout
Pivovarna: Academia, Radovljica
Stil piva: Irski stout
Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,9 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Radovljiška mikropivovarna, ki svoja piva toči v lokalu Academia 2.0. je odgovorna tudi za tale zvarek. Temno pivo nosi ime Stout, gre pa za irsko izpeljansko tega stila piva, katere glavni predstavnik je svetovno znani Guinness. To je torej slovenski Irec. 

Pivo črno kot noč, z razmeroma majhno toda ekstra kremasto peno bež barve, ki za sabo pusti enkratno sled. V aromi se znajde veliko čokolade, nekaj lešnikovega pridiha, za konec pa še pražene note - zelo lahko zaznavno in zelo prijetno. Že prvi požirek osupne - gre za super gosto in ekstra kremasto pivo, ki po grlu spolzi zelooo počasi. Okus je dokaj bogat z praženimi notami, ki proti koncu dobijo že rahlo zažgan občutek, na trenutke malo kavnat. Družbo jim dela še nekaj nežnejše čokolade, blag kiselkasti priokus žita in zelo rahla grenkoba na koncu. V pookusu pa spet srečamo stari znani praženi značaj.

Akademski Stout se pokaže kot zelo všečen, morda z nekoliko bolj zadržanim okusom kot smo navajeni, a zelo lepo in lahkotno piten. Brez dvoma bo navdušil s svojim nesramno bogatim in polnim telesom, tako da si ga lahko privoščite kar namesto kosila - tako poln je. Nedvomno dostojna zamenjava za Guinness.
  
Cena: 2,2€ (0,2l; točeno; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Academia 2.0 (Radovljica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar