sobota, 2. julij 2016

Križman Pšenično


Ime: Pšenično
Pivovarna: Gostilna in pivovarna Križman, Kozina
Stil piva: Pšenično pivo
Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: točeno

Ocena: 3,2 / 5
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

V naših gostilniških pivovarnah smo že navajeni, da nam ponudijo preprosti, domači svetli in temni ležak. Zato nam srce kar malo zaigra, ko zapazimo v ponudbi še kakšno drugo pivo, naprimer pšenično varianto. Enega izmed teh izdelujejo tudi v pivovarni Gostilne Križman v bližini Kozine.

Pivo se natoči z dokaj motno zlato-rumeno barvo in srednje veliko belo glavo, nekoliko kremasto in počasi begajočo. Naš nos brez težav pobere tipično pšenično aromo, rahlo sladko in z zmernim dodatkom začimb. Vse to pa se kmalu umakne zanimivemu in prijetnemu vonju, ki še najbolj spominja na žvečilne gumije. Okus se napove z blago sladkobo, nato se pridružijo še začimbe in kar nekaj kiselkastega priokusa žit. V zaključku dobimo malce grenkobe in spet tudi tisti prej omenjeni žvečilni. Na jeziku nam za krajši čas pusti še nekaj malega začimbnega občutka in tudi nekaj kislosti. 

To pšenično pivo se tako izkaže kot zanimiva izvedenka tega stila, z nekoliko bolj nežnim značajem začimb, a tudi rahlo bolj občutnim kiselkastim karakterjem. Ni slab, nikakor, vendar pa pri temu zvarku vseeno najbolj simpatično deluje prijetna aroma.
Cena: 2,2€ (0,3l; točeno; v gostilni)

Kje ga najdem?
  • Gostilna in Pivovarna Križman (Kozina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar