sreda, 3. november 2021

Pelicon Boil Over 06: Biotransformiran IPA

S svojim novim članom serije Boil Over, ki je nastajala med obdobjem epidemije in zaprtja, so v pivovarni Pelicon začeli s pravo znanostjo. V osnovi gre za IPA pivo, ki pa sladkor nadomesti z medom. Posledično med povzroči tudi, d eterična olja v hmelju postanejo bolj hlapna, pivo pa tako bolj aromatično.
 
IPA je skorajda popolnoma čistega telesa zlato-rumenkaste barve, solidna bela glava, ki ga pokrije, pa tam nekaj časa tudi postoji. Aroma je pošteno medena, nežno sladka in malenkostno trpka - v vsakem primeru pa je kar precej izrazna. Požirek zaznamuje srednje izrazita hmeljna grenkoba, ki je v nadaljevanju malenkostno trpka in z nekaj medene sladkobe. Finiš je dodobra dražeč, medtem ko pookus kar pošteno potraja in pusti svojo sled na jeziku. 
 
Biotransformiran IPA je lahkoten v telesu in zelo svežega občutka v požirku. V aromi je precej bolj meden, medtem ko v okusu pokaze tipične IPA lastnosti.     
 

Boil Over 06: Biotransformiran IPA

Ajdovščina

IPA

7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → medeni značaj pride lepo do izraza, pivo pa je zelo svežega značaja in lahkotno pitno, vendar zaznamovano z medom

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar