petek, 12. november 2021

Thirsty River These Nuts

V bovški pivovarni Thirsty River Brewing so za hladnejše dni pripravili tudi nekoliko močnejše pivo These Nuts. Gre za rjavi ale, že samo ime pa pove, da bo pivcu prinesel okuse lešnikov/orehov.
 
Bovški zvarek je zelo temno rjave barve, skorajda že popolnoma črne, prekrije pa ga srednje velika in puhasta bež glava, ki kar kmalu pobegne. Aromo povsem zaznamuje izrazit lešnikov značaj, ki da pivu povsem sladicasto komponento. V požirku se najprej srečamo s srednje izrazno hmeljno grenkobo, ki jo čisto na koncu dopolni zelo blaga sladkoba, piškotasto-čokoladna. Pookus pa z grenkobnim značajem še nekaj časa postoji v ustih, zraven pa pusti tudi še nekaj lešnikastega občutka. 
 
These Nuts je pivo srednjega telesa, mogoče malenkost bolj na lahkotnejši strani, ki ga imenu povsem primerno zaznamuje lešnikov karakter - še posebej in predvsem v aromi. Nekaj kar bi zelo dobro sedlo s kakšno sladico.    
   

These Nuts

Bovec

Cesarski rjavi ale

7,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → lepo piten, konkretno lešnikast - kot kakšna potica v kozarcu

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar